Geam termopan stricat? Cum il reparam

 

geam termopan stricat
Termopanele, desi par asa de rezistente atunci cand sunt noi, dupa un timp oricare se poate transforma intr-un geam termopan stricat. Fie datorita varstei, fie datorita lipsei de intretinere anuale, orice feronerie se poate defecta, mai mult sau mai putin grav. In articolul acesta vom urmari toate cauzele ce duc la un geam termopan stricat si cum il reparam singuri acasa.

In primul rand, trebuie sa avertizez ca tehnicile de reglaj sau reparatie prezentate sunt valide strict pentru geamurile termopan ce au toate piesele intregi (fara piese rupte). Daca aveti piese ale feroneriei rupte, din pacate trebuie sa apelati la o firma de reparatii termopane, nu veti gasi in regie proprie piesele de care aveti nevoie.  De ce? Deoarece sunt mii de repere de la zeci de marci de feronerie, iar distribuitorii nu vor vinde "la bucata" persoanelor fizice. Vesti bune, ar fi ca, in unele magazine mari de bricolaj - Dedeman, BricoDepot, gasiti manere si cateva modele firave de balamale pentru un geam termopan stricat. Acum sa trecem la treaba si sa o luam pas cu pas:

Geam termopan stricat - reglaje defectuoase

Daca aveti un geam termopan stricat din pricina reglajelor defectuoase, de la balamale sau feronerie, aici aveti noroc (asta daca aveti si indemanare si cateva cunostinte tehnice...)! Avem doua solutii pentru a le regla singuri acasa, folosind fie, articolul sfaturi de reglaj termopan fie tutorialul de reglaje termopane. Aceste doua pagini va vor ajuta pas cu pas sa va reglati orice geam termopan stricat din PVC.

Sfaturi pentru un geam termopan stricat

Atentie, daca vi s-a stricat fereastra sau usa, primul lucru pe care sa NU il faceti, e sa o lipiti cu banda adeziva tip scoci. Lipiciul acestuia adera exterm de bine la suprafata termopanului si va fi greu spre imposibil sa il indepartati fara a degrada rama termopanului. Depinde de urgenta pe care o implica defectiunea, in cazul in care nu o puteti regla singuri acasa, este de preferat sa apelati la o firma de reparatii termopane.

Comentarii