Cum se spala o plasa insecte termopan?

 

In ziua de azi mai rar gasesti o ferestre care nu au montate sisteme de plase insecte. Pe internet gasesti o groaza de reclame cu produse noi in schimb mai nici-un producator nu isi da silinta in a invata clientii despre cum se spala si se intretin plasele de tantari.

In primul rand, sunt trei mari categorii de plase insecte ce sunt populare pe piata noastra, si anume:

  1. plasele pe balamale
  2. plasele rulou
  3. plasele plisse

Pentru ca prin plasele de insecte traverseaza o cantitate foarte mare de aer, tot praful ce acesta il transporta se fixeaza pe materialul plasei, in timp, imbacsindul.

 Cum se spala plasele de insecte pe balamale?

Plasele de insecte pe balamale sunt plase ce au un cadru de aluminiu prins in coltare si balamale ce se fixeaza pe toc. Inchiderea si deschiderea se face printr-un maner ce actioneaza un sistem de click-clack. Aceste plase se pot scoate, impingandu-se in sus, asa iesind din balamale. Acestea se pot spala foarte usor sub dus, cu solutii slabe de curatenie (sapun lichid, samd), folosind o perie foarte fina. Nu recomandam clorul sau alte substante corozive deoarece pot afecta vopseaua cadrului, in timp aceasta scorojindu-se.

Cum se spala plasele de insecte rulou?

Plasele de insecte rulou, spre deosebire de cele pe balamale, nu se pot scote din termopan. Acestea sunt fixate in suruburi si nu sunt prevazute cu sisteme de demontare usoara. Asa ca, daca aveti o plasa rulou imbacsita, de recomandat e sa incercati spalarea direct pe pozitie. Inainte de toate plasati un prosop uscat pe glaful zidului pentru a preveni murdarirea cu apa ce se va scurge de pe plasa. Folositi un fas-fas sau o pompita cu apa si detergent lichid cu care sa inmuiati mizeria de pe plasa. Asteptati un timp ca aceasta sa se inmoaie si apoi cu o perie foarte fina si cu miscari atente, frecati covorul de plasa pana acesta se curata. Clatiti apoi cu aceeasi pompita sau fas-fas pana ce ramane curata!

Cum se spala plasele de insecte plisse?

Aici e  o adevarata provocare deoarece plasele plisse au covorul de plasa in zig zag. In teorie, se spala la fel ca si plasele rulou in schimb atentia acordata trebuie sa fie extrem de marita! Plasele plisse au in interior sfori de ghidare, foarte subtiri ce odata rupte plasa poate fi aruncata la gunoi, nemaiputand fi folosita! Asadar, cu mare atentie!

 

Speram ca v-a fost de folos acest articol despre cum puteti curata si spala plasele de insecte termopan si va invitam sa informati si cu celelalte articole din blogul nostru.

Comentarii