Sfaturi pentru îmbunătățirea eficienței energetice a ferestrelor

 


S-ar putea să fie sau nu o surpriză  că eficiența ferestrelor dvs. joacă un rol masiv în
eficiența energetică a locuintei . Începe să aibă sens când te gândești mai mult la asta - ferestrele sunt găuri funcționale din casa ta care sunt „umplute” cu foi de sticlă. Aceasta înseamnă că ar putea exista o mulțime de puncte de intrare pentru ca aerul exterior, să intre în casa.

În acest articol vom discuta câteva dintre sfaturile cheie pentru a vă asigura că maximizați eficiența energetică a ferestrei dvs. și că vă veți menține la acel aer prețios tratat.

Silicon pe la margini

Unul dintre cele mai bune locuri pentru a începe este aplicarea de silicon de etansare pe marginile ferestrei termopan. Aceasta este, de asemenea, una dintre cele mai rentabile opțiuni pe care le puteți lua. Cheia pentru a face acest lucru este să inspectați temeinic fereastra și să căutați orice goluri între toc si zidarie. Completați aceste goluri și aplicați silicon de bună calitate sau sau rezistent la intemperii (există destul de multe variante pe piață, așa că faceți-vă timp pentru a examina specificul fiecăruia și a alege ce va funcționa cel mai bine pentru dvs.).

O altă modalitate excelentă de a evalua golurile din interiorul casei dvs. este să vă așezați mâna lângă fereastră și să simțiți curenții de aer care trec - unde ati gasit patrunderi, astupati-le cu silicon!


Adăugați accesorii pentru ferestre

Există pe piață o serie de draperii izolate de înaltă calitate care pot avea un impact substanțial asupra eficienței ferestrelor casei dvs. Lucrul grozav despre utilizarea acestor tipuri de draperii este că poate avea un impact ridicat atât în ​​lunile de vară, cât și în cele de iarnă.

În timpul verii, aceste draperii servesc pentru a împiedica căldura soarelui să pătrundă  și, în timpul iernii, împiedică aerul cald din interiorul casei să fie circulat excesiv in zona rece adiacenta ferestrei.

Jaluzele

O altă opțiune puternică ar fi să îți îmbraci sticlele termopan de la ferestrele cu jaluzele. Deși nu au avantajul de a păstra căldura în timpul iernii, au capacitatea de a reduce masiv cantitatea de căldură care intră în casa ta prin ferestrele termopan în lunile de vară.

În unele cazuri, dacă achiziționați jaluzele de înaltă calitate , puteți reduce cantitatea de căldură care intră în casă cu 45%.

Folie reflexiva pentru ferestre

O opțiune care se concentrează pe reducerea cantității de căldură care intră în casa ta (și, astfel, să aibă eficacitate în timpul verii) este aplicarea unei folii pe geamurile termopan, colorate sau reflexive. Acestea sunt disponibile fie în opțiuni temporare, fie permanente.

La fel ca modul în care funcționează nuanțarea pe mașini, aceasta folie funcționează pentru a bloca unele dintre razele soarelui să treacă și să încălzească aerul în casa ta. Există servicii profesionale disponibile care pot veni și instala folie termopan, dacă preferați să faceti acest lucru sau puteți achiziționa direct materialele și realizați instalarea dvs.

Un lucru de luat în considerare este că, dacă locuiți într-o zonă care are de obicei un climat mai răcoros, probabil că veți dori să aplicați doar folie temporara, astfel încât să o puteți îndepărta iarna pentru a utiliza lumina soarelui ambiantă pentru a vă ajuta să vă încălziți casa.

Instalați copertine

Lumina soarelui care intră în casa ta este una dintre principalele modalități prin care ferestrele îți pierd eficiența; acest lucru devine deosebit de adevărat în timpul lunilor de vară calduroase și cu atât mai mult dacă locuiți într-o zonă cu un climat mai cald. O modalitate foarte eficientă de a atenua această invazie de încălzire a soarelui este să instalați copertine sau un alt tip de acoperire peste ferestre.

Există câteva opțiuni disponibile când vine vorba de copertine - una ar fi să mergeți mai departe și să instalați unități individuale peste fiecare fereastră pe care doriți să o protejati. Un alt motiv ar fi să mergeți și să cumpărați o unitate de copertină mare care se poate întinde pentru a acoperi o întreagă secțiune a casei dvs.

Similar cu nuanțarea - dacă locuiți într-o zonă care are de obicei anotimpuri și temperaturi mai schimbătoare, va fi important să procurați un sistem de copertine retractabil; una care vă permite să valorificați puterea soarelui în lunile reci de iarnă, pentru a vă spori eficiența ferestrei termopan.

Rulouri (storuri)

O opțiune care poate părea destul de veche (dar extrem de eficientă) este instalarea storurilor în exteriorul ferestrelor termopan.Un beneficiu major al montajului la exterior este că nu scade spațiul utilizabil prezent în casa ta).

În esență, aceste obloane oferă un sistem prin care vă puteți închide temporar fereastra și puteți împiedica pătrunderea soarelui, permițându-i astfel încălzirea și pastrarea aerului cald.


Găsiți o companie de înlocuire a ferestrelor

Am discutat aici o mulțime de sfaturi extraordinare care vă pot ajuta să maximizați eficiența ferestrei; un alt lucru de luat în considerare este posibilitatea de a achiziționa noi ferestre care au și un rating de eficiență mai ridicat.

Comentarii