Reglaje termopane - Sfaturi Practice

 
    Valul montarii frenetice a termopanelor care a inceput prin 2000 a trecut, acum  oricine poseda la ferestrele casei termopane, nici nu mai putem spune ca este un moft ci o necesitate aceste tamplarii termoizolante. Ce este de facut totusi atunci cand...

Ferestrele au nevoie de reglaje termopane

      Primul si cel mai important sfat pe care vi-l putem oferi este acela ca, indiferent de cat de usor poate parea defectul sau dereglarea aparuta la feroneria ferestrelor sau usilor dumneavoastra este recomandat de specialisti faptul ca, sub nici-o forma sau circumstanta nu este bine ca sa incercati sa reglati singuri defectiunea. Aceasta actiune poate solda cu defectarea feroneriei sau chiar cu desprinderea accidentala a ferestrei din balamale si ranirea persoanelor din apropierea ei. Suruburile de reglaj seamana (defapt sunt identice ) si in zone relativ invecinate cu suruburile ce sustin balamalele si prinderile asa ca, o miscare a unui surub gresit poate duce la un dezastru.
  Alt sfat demn de urmat, este acela ca nu se recomanda sa apelati pentru reglajul termopanelor dumneavoastra la mesteri "dubiosi" a caror reclama o gasiti prin afise lipite pe stalpi, pomi, ziduri sau cu pliante ieftine indesate prin cutiile postale. Acest tip de publicitate apratine persoanelor neavizate, cu cunostinte precare in metodele de reglare a termopanelor si desigur fara nici-o garantie (intalnim zilnic cazuri de persoane mai rau pagubite decat ajutate de asemenea "meseriasi"). Cel mai bine este sa apelati la o firma specializata in reglaje termopane care va poate oferi o factura sau un certificat de garantie pentru serviciile prestate.
  Al treilea si ultimul sfat, este acela ca, intretinerea sezoniera a feroneriilor termopan preintampina multe dintre defectele de dereglare a ferestrelor si usilor asa ca, recomandam ungerea tuturor pieselor de feronerie cel putin o data pe an, recomandabil fiind de doua ori, primavara devreme si toamna tarziu. Ungerea fluidizeaza miscarea componentelor de feronerie si incetineste sau chiar stopeaza uzura lor, fapt ce prelungeste viata ferestrelor dumneavoastra si nevoia de reglaje termopane dispare.

Comentarii