Manere usi termopan - Cum le deosebim?

  Odata ce s-a stricat, un maner de usa termopan poate deveni o pacoste pentru posesorul lui ce incearca sa-l repare sau sa il inlocuiasca datorita multitudinii de modele si tipuri disponibile pe piata romaneasca. Articolul de astazi incearca sa usureze cautarile tuturor persoanelor ce au nevoie de manere de usa termopan noi dupa ce cele vechi s-au defectat, dar nu stiu ce model sa caute.
   Principalele tipuri de manere au fost deja prezentate in pagina " maner usa termopan " din cadrul site-ului nostru, astfel incat in acest  aici va urma sa prezentam tipurile de manere mai putin comune folosite in tamplaria termoizolanta.

Tip de maner usa termopan

    Cel mai frecvent maner atipic folosit la usile termopan este manerul de tragere tip scoica sau "D". Aceste manere sunt folosite in special la usile de balcon cu inchidere doar din interior, iar la exterior sunt echipate cu sistem de inchidere usa balcon cu bila. Imaginile acestor tipuri de manere pot fi consultate mai jos:

  Manerele tip "D" (imaginea a doua) pot fi folosite deasemenea si pentru usile de plasa de insecte pe balamale sau la usile de aluminiu glisante.

    Alt tip de maner pentru usile termopan este cel dublu, cu sistem de incuiere incorporat ce poate fi folosit atat pentru usile de balcon cat si pentru cele de terasa ce initial au avut maner doar pe o singura parte. Acest  tip se foloseste cu o feronerie compatibila ce permite traversarea din interior la exterior a tijei de transmisie. Imaginea manerului poate fi consultata mai jos:
   Alt tip de maner de tragere este manerul folosit pentru usile de magazin echipate cu sistem amortizor de inchidere automata a usii. Manerul corn este compatibil cu toate modelele de tamplarie termopan: PVC, Aluminiu, Lemn Stratificat. Acesta poate fi fabricat atat din aluminiu cat si din INOX.


Comentarii