Nu multe persoane sufera de diferite afectiuni datorate curentului, sau a curentilor de aer ce circula prin casa atunci cand sunt deschise ferestre sau usi. Putem afirma faptul ca, este foarte deranjant sa ne trezim cu un carcel sau o durere de masea din cauza ca ne-a "tras curentul". In prima instanta, rezolvarea este simpla, inchidem ferestrele sau usile ce sunt deschise si curentul dispare.
Ce se intampla totusi atunci cand toate geamurile sunt inchise si totusi inca simtim curent pe langa fereastra termopan? Acest subiect urmeaza a fi amplu dezbatut.
Cu alte cuvinte, atunci cand simtiti curent pe langa o fereastra termopan ce este inchisa, problema vine de la garniturile de etansare ce sunt uzate. Pentru a remedia aceastra problema cel mai simplu este de a schimba garniturile vechi cu altele noi. Daca nu sti ce garnituri sa alegi pentru fereastra ta, informeaza-te citind de pe acest blog si articolele dedicate proprietatilor si tipurilor de garnituri pentru tamplaria termopan.
Ce se intampla totusi atunci cand toate geamurile sunt inchise si totusi inca simtim curent pe langa fereastra termopan? Acest subiect urmeaza a fi amplu dezbatut.
Curent pe langa ferestra sau usa inchisa
Inainte de toate trebuie sa intelegem ca ferestrele sau usile termopan nu sunt indestructibile iar durata lor de viata sau protectie termica nu este infinita. Este foarte probabil ca in timp, ferestrele termopan sa se uzeze iar curentii de aer pot trece prin acestea; de aici si intrebarea:Ce se uzeaza la termopan de intra curentul?
Pentru orice tip de fereastra sau usa termopan, indiferent de material, etansarea se efectueaza prin garniturile de etansare. Aceste garnituri asigura un contact perimetral continuu ce face ca patrunderea de curent, aer, vant prin fereastra sa fie imposibila. Garnitura termopan are o misiune foarte dificila, ea trebuie sa ramana elastica si sa etanseze bine atat vara la 35 grade celsius cat si iarna la -20 grade celsius. Tocmai aceste variati mari de temperatura constituie factorul primordial ce duce la uzura garniturilor termopan. Atunci cand se uzeaza, garnitura se strange si se micsoreaza, fapt ce duce la mici goluri intre aceasta si profilul termopan pe unde va intra curenti de aer, zgomot si se va pierde din etanseizare. Problemele ce duc la uzura termopanului spre lipsa de etanseitate fiind explicate, urmeaza urmatoarea intrebare:Cum reparam fereastra ca sa nu mai intre curentul?
Reparatiile ce pot fi facute unei ferestre termopan cu garnitura imbatranita si defecta sunt operatiunile de inlocuire a garniturilor de etansare vechi cu unele noi. Profilul termopan este special conceput pentru ca garniturile de etansare sa poata fi schimbate in vederea eliminarii problemelor de etansare si a stoparii patrunderii curentilor de aer.Cu alte cuvinte, atunci cand simtiti curent pe langa o fereastra termopan ce este inchisa, problema vine de la garniturile de etansare ce sunt uzate. Pentru a remedia aceastra problema cel mai simplu este de a schimba garniturile vechi cu altele noi. Daca nu sti ce garnituri sa alegi pentru fereastra ta, informeaza-te citind de pe acest blog si articolele dedicate proprietatilor si tipurilor de garnituri pentru tamplaria termopan.
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergere